Echo's

In onze praktijk beschikken we over de nieuwste echoapparatuur. Dit betekent dat je voor alle echo's gewoon bij je eigen verloskundige terecht kunt. Naast alle medische echo's kun je ook extra echo's laten maken, ook wel pretecho's genoemd, bijvoorbeeld een geslachtsbepaling of 3D/4D echo. 

Medische echo's

Tijdens je zwangerschap worden er meerdere echo’s gemaakt. Zo rond de 8, 12, 20 en 30 weken. Bij de eerste echo wordt er voor het eerst gekeken of het hartje klopt. Bij de tweede echo, ook wel de termijnecho genoemd, wordt de uitgerekende datum vastgesteld. De 20 weken echo is een uitgebreide echo waarbij het kindje wordt nagekeken op lichamelijke afwijkingen. Dit onderzoek heet Structureel Echoscopisch Onderzoek (SEO) en maakt deel uit van de ‘Prenatale screening’.Tenslotte krijg je in het derde trimester een laatste echo. Daarbij wordt de grootte en de ligging van je kindje bepaald. 

In sommige gevallen is het nodig om vaker echo’s uit te voeren. Wij doen dat uitsluitend op indicatie. Judith van den Biggelaar is bij ons werkzaam als echoscopiste, zij staat ingeschreven in het kwaliteitsregister van de Beroepsvereniging voor echoscopisten. Alle echo's, met uitzondering van de nekplooimeting, worden bij ons in de praktijk gemaakt. Voor de nekplooimeting verwijzen wij je door naar het ziekenhuis of Diagnostiek voor U. Zo ben je altijd verzekerd van de beste kwaliteit! 

Alle medische echo's worden 100% door de zorgverzekeraar vergoed, hier hoef je dus niks voor te betalen.

Pretecho's

Een pretecho bied je, als aanstaande ouder, de kans om je kindje al voor de geboorte te zien. Deze echo kan op eigen verzoek plaatsvinden en wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed. Je kunt kijken in 2D (zwart-wit) of 3D/4D (kleur). 

Meer weten over het maken van een pretecho? Klik hier