zwangerschapstest4.jpg

Overtijd

Drie dagen na de bevruchting maakt het embryo al hormonen aan. Hier kun je in meer of mindere mate al last van hebben. Bijvoorbeeld gespannen borsten of een erg opgezette buik. Het kan dus zijn dat je nog voordat je overtijd bent al het gevoel hebt dat je zwanger bent. 
 
Je kunt een zwangerschapstest doen vanaf het moment dat je ongesteld had moeten worden. Deze kun je bij elke drogist of apotheek halen. Het maakt niet uit welk merk je neemt, alle testen zijn betrouwbaar. Wel is het belangrijk altijd de bijsluiter te lezen, de gebruiksaanwijzing kan per test verschillen. 
 
Is de test positief? Dan ben je zwanger, Gefeliciteerd! Lees dan snel verder bij zwangerschap over hoe wij jou kunnen begeleiden tijdens je zwangerschap of meld je aan.
 
Is de test negatief? Dan ben je meestal niet zwanger. Als de zwangerschapstest te vroeg uitgevoerd wordt kan het zijn dat de waarden in de urine nog te laag zijn  om een zwangerschap aan te tonen. Als je na een aantal dagen nog steeds niet ongesteld bent dan kun je de test herhalen. Als je al langer dan een half jaar een negatieve zwangerschapstest hebt gehad lees dan verder onder het kopje Als zwanger worden niet lukt.